
همانطور که گفته شد این نوع لولهها بهعنوان محافظ برای انواع کابلهای رسانا استفاده میشوند تا بتوانند آنها را در برابر عوامل بیرونی محافظت کنند. از جمله مزایای این لولههای متوان موارد زیر را عنوان کرد:
- دارای مقاومت کششی و چرخشی بسیار خوبی هستند.
- لولههای فلکسی دارای انعطافپذیری بالایی هستند و میتوانند در کمتری زاویه ممکن خم شوند.
- در برابر فشارها، ساییدگی و انواع ضربات مقاومت بالایی دارند.
- توانایی تخلیه الکتریسیته ساکن به اتصال به زمین را دارند.
- طول عمر و ماندگاری خوبی دارند.
- در برابر عوامل محیطی مانند نور آفتاب و اشعههای فرابنفش و حرارت مقاومت بالایی دارند.
تنها ایراد این لولهها را میتوان به مقاومت کم آنها در برابر فشارها و ضربات فیزیکی بسیار سنگین دانست و در این موارد بهتر است که از لولههای فلزی به جای لوله فلکسی استفاده شود.
انواع لوله فلکسی
لولههای فلکسی مانند سایر لولهها در انواع مختلفی ساخته میشوند که هر کدام میتوانند برای محیطهای مختلفی مناسب باشند و عملکرد متفاوتی داشته باشند. مهمترین مدلهای لوله فلکسی به شرح زیر هستند:
لوله فلکسی بدون روکش
همانگونه که از اسم آن ها مشخص است، این لولهها از هیچ روکشی استفاده نمیکنند و همین امر دلیلی است که معمولاً از این لوله ها در فضاهای داخلی و برای عبور کابل و سیمها از استفاده میشود. هرچند که پوشش گالوانیزه میتواند مقاومت خوبی در برابر رطوبت داشته باشد اما بهتر است از لولههای فلکسی بدون روکش در محیط های مرطوب استفاده نشود.
لولههای فلکسی روکشدار
این نوع از لولهها دارای روکشی از جنس PVC هستند و به علت داشتن انعطافپذیری بالای خود برای عبور دادن انواع سیمها و کابلها در محیطهای بیرونی استفاده میشوند. با توجه به داشتن روکش پیویسی میتوان از این لولهها حتی در مکانهای مرطوب نیز بهره برد هرچند که استفاده در محیطهای خشک میتواند طول عمر آن را بالا ببرد. همچنین این لوله هم قابلیت استفاده به صورت روکار و هم توکار را دارند و میتوانند در صنایع مختلف به کار برده شوند.